Word fit en flexibel,
verbeter je zit en prestaties in het zadel

"@HOME" OF "ON THE GO" met expert trainer Melissa Seneca.

Equi yoga @ home

Jouw online ruitertraining anytime, anywhere!

Equi-yoga @ home is het enige online ruitertraining platform waar yoga, pilates, breathwork, functional movement (fitness) en mindfulness worden samen gegoten in een  online membership voor de druk bezette ruiter.
En dit allemaal door een ruiter met levenslange ervaring, specifiek voor ruiters!

Of je nu op zoek bent naar meer kracht, flexibiliteit of blessurepreventie, balans in het zadel of stressmanagement op je paard; we have it all!

"Jouw training, op jouw moment,
op jouw maat!"

Van functional movement trainingen tot poweryoga , recovery  en stretch flows tot ontspanning en verzachting van fysieke kwaaltjes tot het werken aan een betere houding in het zadel en jouw ademhaling;! Er zijn zelfs stable proof stretches, warm ups en workouts aanwezig!

It’s up to you!

5/5
Laure-Anne Rigaux
Laure-Anne Rigaux@outsidethecorral
Lees verder
Sinds ik de yoga voor ruiters van Melissa volg, heb ik veel minder last van schouder- en rugpijn en voel ik me soepeler en meer gefocust in het zadel. Het is voor mij bovendien de ideale stretch na een lange buitenrit. Melissa legt elke oefening heel goed uit en geeft ook alternatieven wanneer een oefening moeilijk is door bijv. een slechte knie. Ik hou van de variatie in de oefeningen en het effect op mijn gemoedsrust. Ik kan equi-yoga enorm aanbevelen, voor alle niveaus!
5/5
Britt Geens
Britt Geens@brittg_horselife
Lees verder
Heel duidelijke video’s! De uitleg is begrijpelijk en aangenaam om naar te luisteren. Merk ook gelijk verschil in het zadel! Het wekelijkse programma zorgt er ook voor dat je geen keuzestress hebt. Deze is elke week verschillend, maar er zit altijd wel een diepere stretch-sessie in en eentje rond kracht & balans. Heel gevarieerd dus! Zeker aan te raden als je aan jezelf wil werken uit het zadel.
5/5
Sonia H.
Sonia H.
Lees verder
Ik ben heel krachtig maar heb korte spieren en stijve schouders. Sinds ik yoga voor ruiters doe zijn deze spieren stilaan "langer" geworden en de schouders wat flexibeler. Het is alsof ik enkele centimeters langer ben na elke sessie en veel meer grip voel in het zadel. Mijn ademhaling is ook meer onder controle. Een aanrader!."

Dit is het
Equi-yoga @home membership:

Krijg onbeperkt toegang tot een online videotheek met 150+ video's (en counting), challenges en programma's specifiek voor ruiters!

If you want your horse to move at its best, you need to move at your best!

Wat is Equi-yoga @ home?

Equi-yoga @home is uniek omdat:

Je jouw work-out routine kan personaliseren!

Wat je lichaam ook nodig heeft of hoeveel tijd je agenda je ook toelaat, hier vind je de gepaste training voor jouw noden.

Kies uit meer dan 50 + video’s, programma’s en challenges op basis van duur, focus, intensiteit & meer.

– met wekelijkse toevoeging van nieuwe video’s!

Het ontworpen is door een ruiter, specifiek voor ruiters!

Al mijn kwalificaties en ervaring als yoga teacher, functional movement trainer en voormalig professioneel jumping amazone worden hier gecombineerd om jou expert programma’s, lessen en tips te geven om jou blessure vrij, vaster, happier en met meer balans &  connectie in het zadel te doen zitten (en ook de effecten mee te nemen in het dagelijkse leven!).

gratis yoga voor ruiters

Het geschikt is voor alle niveaus en disciplines én je een training kan kiezen die bij jou past!

Voor wedstrijdruiters, wandelaars, yoga beginners of gevorderden…. geniet van meer dan 50 video’s die je kan streamen op elk apparaat.
Kies uit yoga, kracht, relaxerend, rugpijn verzachten of flexibiliteit of ga voor mindfulness en ervaar meer innerlijke rust. Weinig tijd of net eens meer? Je kan kiezen tussen training van 3-50 min.
Ontworpen om jou als ruiter sterker, mobieler en flexibeler in het zadel te doen zitten voor optimaal rijplezier voor zowel jou als je paard! 

Ben je benieuwd hoe het er vanbinnen uitziet?

So, what's included?

live sessies

Als member heb je toegang tot alle virtuele live sessie waar je al jouw vragen kan stellen en samen met mij en andere equi yogi’s kan trainen.

Wekelijks nieuwe video

Wekelijks wordt er een nieuwe video toegevoegd, of maandelijks een nieuwe challenge of nieuw programma! Alle voorafgaande video’s blijven gewoon beschikbaar. 

Community

Maak deel uit van een community van ruiters die er dagelijks voor kiezen om de beste versie van zichzelf te worden (zowel in als naast het zadel).

Challenges & programma's

Dankzij challenges die doorheen het jaar live gehost worden kan jij zelf ervaren wat je groei is en zal je effectief ook aan de slag gaan met de trainingen i.p.v. enkel uit te stellen!
De programma’s zorgen ervoor dat jij gedurende een bepaalde tijd gefocust aan 1 specifiek aspect van je training kan werken indien je dit wil!

Met jouw membership heb jij als bonus steeds toegang tot cursussen en programma's...

Yoga voor ruiters

Flexibility & mobility for equestrians

In 6 weeks from stiffness to suppleness! (Eng.)

Coming soon!
T.w.v. 147 Euro

gratis yoga voor ruiters

1 week
Start to Equi-yoga challenge

(NL.)
T.w.v. 39.99 Euro

rugpijn bij ruiters

Sos rugpijn bij ruiters

Coming soon!
T.w.v. 179 Euro

*wanneer jij het jaarlijkse membership aankoopt krijg je steeds toegang tot de programma's en cursussen, die ook apart verkrijgbaar zijn.
Je krijgt als member van equi-yoga @home dus veel meer waarde aan een voordeligere prijs dan wanneer je een programma/cursus los aankoopt!
Er komen ook op constante basis heel wat nieuwe programma's aan. Be prepared!

Geniet van spontane live sessies...

Je krijgt als member steeds gratis toegang tot alle live sessies die doorgaan via zoom. Hierin beantwoord ik kort eventuele vragen en trainen we samen rond 1 thema.

Je kan deze sessies betalend meevolgen per losse sessie als “niet member” maar als member krijg je GRATIS toegang!

* de gratis proefperiode is volledig GRATIS, je hangt nergens aan vast. Je kan tijdens deze periode onbeperkt alle inhoud van het membership uittesten. Je kan dus volledig kosteloos en makkelijk annuleren voor het einde van de proefperiode , indien het niets voor jou is.

Hoe werkt het?

Kies tussen een jaarlijks of maandelijks membership of een programma dat je aanspreekt.
Het membership waarbij je anytime, anywhere, toegang krijgt tot alle cursussen, programma’s en video’s, is de meest voordelige manier aan om ruitertraining te doen! 

Hiermee krijg je ook toegang tot de maandelijkse live sessies, kan je je training personaliseren op focus, intensiteit, duur, plaats, etc.. dankzij onze handige filterfunctie! 
Daarbij heb je als member de kans om specifieke trainingen aan te vragen,
we doen er alles aan om jou, als ruiter, zo goed mogelijk verder te helpen!

Equi-yoga @home Membership:

Gratis proefperiode
van 14 dagen

Je kan het volledige platform met meer dan 150 video’s, challenges en programma’s onbeperkt uitproberen gedurende je proefperiode.

Makkelijk & kosteloos te annuleren

De betaling start pas na je gratis proefperiode Is het toch niets voor jou? Dan  kan je voor het einde van je gratis proefperiode makkelijk & kosteloos annuleren. 
Je hebt dus niets te verliezen!

Jaarlijks of maandelijks membership

Jaarlijks: je betaald maandelijks het voordeligste tarief (zo is de kost gespreid), jaarlijks te annuleren.

Maandelijks: je betaald maandelijks het bedrag, het membership is maandelijks te annuleren.

maandelijkse live sessie

Jij krijgt elke maand toegang tot de live sessie met replay) waarin ik al je vragen kan beantwoorden in een videocall (in groep met de equi-yoga tribe) en waarin ik aanpassingen kan geven aan je houdingen indien je graag met de camera aan mee traint.

log in: anytime, anywhere!

Ben je op het werk, wandel weekend met je paard, wedstrijd of op vakantie? Je kan van eender waar, op eender welk toestel op eender welk tijdstip een training naar jouw keuze volgen. Geweldig toch?!

Richting nodig?
weekly program's & een filter functie to the rescue!

Misschien ben je wat overweldigd door het aanbod, heb je bang dat je het niet zal gebruiken, niet kunnen kiezen of weten waar beginnen? Er is wekelijks een nieuw “weekly program” dat je kan volgen en de filterfuncties zorgen ervoor dat jij altijd vind wat je nodig hebt!

Programma's & cursussen

Niet zo’n fan van een membership?
We got you!

Je kan sommige programma’s en cursussen apart aankopen. Schrijf je in, creëer je eigen acount en ga van start!
(let op: met het membership heb je het meeste waarde voor je geld.)

Wat mijn klanten zelf ervaren:

Wil jij net zoals deze mensen vaster en happier in het zadel zitten?

Ik mocht reeds meer dan 200 ruiters begeleiden naar minder spierpijn, meer mobiliteit & kracht en zo een beter gevoel in het zadel.
Kom jij erbij?

Meet your coach:

Ik ben Melissa, gecertificeerd yoga teacher & jumping amazone.
Mijn focus?
Jou sterker, happier & zelfzekerder in het zadel doen zitten!

Als voormalig professioneel jumpingruiter ontdekte ik zelf de kracht van yoga, fitness en mindfulness en heb ik ondertussen als gecertificeerd yoga, mindfulness en functional movement trainer al meer dan 50 ruiters mogen helpen om hun beter in het zadel te doen zitten en zo zowel de band met hun paard als hun prestaties te verbeteren!

Mijn missie is om zoveel mogelijk ruiters gelukkiger in het zadel te doen zitten en net daarom wil ik jou graag laten kennismaken met wat mij zelf al zo fel geholpen heeft dankzij dit concept!

Hoe werkt de gratis proefperiode & het membership?

Nu aan een Tijdelijke Promo met 40% korting:

Monthly

29
99 Monthly
 • 14 day FREE trial
 • You only pay if you want to stay after the FREE trial!
 • You can cancel every month
 • Access to the private FB group and live Q&A sessions
 • Access to the live training sessions

Trimestral

24
99 Monthly
 • 14 day FREE trial
 • You only pay if you want to stay after the FREE trial!
 • You can cancel every 3 months
 • Unlimited acces to ALL membership videos, programs and live sessions (more English programs coming soon in 2024)
 • Access to the private FB group and live Q&A sessions
 • Access to the live training sessions

Yearly

215
88 Yearly
 • 14 day FREE trial
 • You only pay if you want to stay after the FREE trial!
 • You can cancel every year
 • Unlimited acces to ALL membership videos, programs and live sessions (more English programs coming soon in 2024)
 • Access to the private FB group and live Q&A sessions
 • Access to the live training sessions
popular

FAQ

Most frequently asked questions and answers:
 1. je kiest een membership naar keuze (maandelijks/jaarlijks) om te starten met je proefperiode.
 2. je geeft je gegevens in bij de checkout  MAAR je betaalt nog NIETS! Jij kan volledig kosteloos het membership onbeperkt uittesten gedurende de 14 dagen proefperiode. 
 3. Wil je member blijven nadien? dan hoef je niets te doen; je membership wordt automatisch geactiveerd. 
 4. Is het toch niets voor jou? Dan annuleer je voor het einde van je 14 dagen proefperiode. Dit gaat allemaal ook zeer makkelijk. je hebt dus niets te verliezen en kan rustig zelf even ervaren of Equi-yoga @ home iets voor jou is!

SOWIESO! De yoga zal op zichzelf al een enorm effect hebben maar ook de audio meditaties die in de videobibliotheek zitten gaan je enorm helpen!
Veel ruiters beluisteren deze op weg naar hun wedstrijd if vlak voordat ze opstappen en lieten me al weten dat ze een wereld van verschil voelden en ook betere resultaten met hun paard behaalden!

Dankzij de app kan je er makkelijk op eender welk moment bij.

A: no worries, i got you! 
Er is wekelijks een nieuw “weekly program” beschikbaar dat je kan volgen. Veel ruiters lieten met weten dat dit hen de houvast geeft om wel te starten en te doen i.p.v. uit te stellen. 
Ook de filterfunctie vinden velen enorm aangenaam, zo kan je je training afstemmen op wat jij die dag persoonlijk nodig hebt.
Voor extra accountability en connectie organiseer ik maandelijks een live sessie via zoom. Dit zorgt er ook voor dat je steeds kan inchecken met je vorderingen.
Dit is dus een membership dat je met plezier ook echt zal gebruiken omdat het je GOED doet voelen. 

YES!  Alle real time yoga video’s zijn allemaal online te volgen, op jouw eigen tempo. Waar en wanneer jij wil. Je krijgt na aankoop toegang tot een online platform met persoonlijke login. Er is ook een app beschikbaar zodat je van overal met je gsm steeds met jouw ruitertraining aan de slag kan!

NEEN! Als ruiter hebben we het vaak nogal druk… daarom koos ik ervoor zeer korte maar effectieve yoga, mindfulness en fitness trainingen toe te voegen. Het merendeel van de lessen duurt 10 à 30 minuten. Er zijn ook langere lessen van ongeveer 45 min. indien je graag eens wat langer “flowt” op een rustiger moment!

Je kan perfect als beginner starten, ik geef opties voor iedereen; de complete beginner tot de gevorderde yogi 

JA! Dat kan zeker. Heb je een specifieke aanvraag voor een les? stuur je gewoon een mailtje of instagram DM, ik help je heel graag verder! 

 Het Membership is maandelijks opzegbaar indien je kiest voor de optie “maandelijks” bij de checkout. 

je kan kiezen tussen de volgende opties :

 • maandelijks: maandelijks te betalen en maandelijks makkelijk opzegbaar.
 • Jaarlijks: maandelijks te betalen om het te spreiden (voordeligste tarief) en jaarlijks opzegbaar.

Ik mocht al meer dan 50 ruiters verder helpen en ik kijk er alvast naar uit om jou ook verder te helpen!
Graag wouden we het membership wat persoonlijker maken; daarom zijn er maandelijkse live sessies met een Q&A en training, kan je zelf thema’s en video’s aanvragen en kan je me steeds bereiken via mail met een vraag, zodat ik je verder kan helpen in jouw journey!