START TO EQUI-YOGA
CHALLENGE:
In 1 week fitter in het zadel voor betere prestaties met je paard!

Equi yoga @ home

In 1 week fitter in het zadel voor meer connectie en betere prestaties met je paard!

WAAR: online op het Equi-yoga @ home platform met persoonlijke login.

WANNEER:  gedurende 1 week lang, elke dag op een tijdstip naar keuze

WAT: korte real time video trainingen. Je krijgt elke dag een training rond yoga, pilates, fitness, mobility, flexibiliteit, mindfulness en ademhaling.

PRIJS:  Nu exclusief GRATIS voor nieuwe nieuwsbrief leden!  (Normaal 19.99 Euro) 
Je hoeft enkel je naam en mailadres achter te laten, geen betaalgegevens. No strings attached dus…my gift to you!

HOE WERKT HET: Je krijgt elke dag een nieuwe videotraining op het nieuwe platform en wordt hiervan op de hoogte gebracht via mail.

Are you in?

Deze challenge is voor jou als jij:

  • Vaster in het zadel wil zitten en met meer zelfvertrouwen wil paardrijden.
  • Je meer connectie met je paard wil ervaren en een goede zithouding wil aannemen.
  • Sterker, flexibeler en mobieler wil worden.
  • Zowel in het zadel als in het dagelijkse leven minder stress wil ervaren en tools wil krijgen om hier beter mee om te kunnen.
  • Je meer focus en gevoel wil ervaren op je paard.
melissa about you cropped

Als voormalig professioneel jumpingruiter ontdekte ik zelf de kracht van yoga, fitness en mindfulness en heb ik ondertussen als gecertificeerd yoga, mindfulness en functional movement trainer al meer dan 50 ruiters mogen helpen om hun beter in het zadel te voelen en zo zowel de band met hun paard als hun prestaties te verbeteren! 

Mijn missie is om zoveel mogelijk ruiters gelukkiger in het zadel te doen zitten en net daarom wil ik jou graag laten kennismaken met wat mij zelf al zo fel heeft geholpen dankzij deze GRATIS challenge

Are you in?

7 dagen lang ruitertraining voor body & mind:

Dag 1

Functional strength

Een 20 min. video waar we door middel van vloeiende bewegingen de volledige core, benen en balans gaan versterken. Terwijl we werken aan onze kracht, stretchen we ook alle delen waar een ruiter snel gespannen is.

Dag 2

Quick energy flow
(warm up)

Een 10 min. video die je als warm up voor je rit kan gebruiken of als gezonde cafeïne shot om je dag met energie voor te zetten!

Dag 3

Recovery: full body stretch

Een zalige 20 min. durende video waar we op een zeer rustig en relaxerend tempo alle lichaamsdelen stretchen waar je als ruiters vaak te vast zit!

Dag 4

10 min. Core quickie

Kort en efficiënt gaan we de gehele core versterken. Deze leuke en uitdagende training zorgt voor meer core stability + balans in het zadel en minder kans op rugpijn!

Dag 5

Stable stretch

In deze unieke korte video geef ik enkele oefeningen mee die je kan uitvoeren in de stallen, op wedstrijd, etc… 

Dag 6

Mindfulness: ademhaling meditatie

Een 10 min. ademhalingsoefening waarbij je kan kennismaken wat een meditatie net inhoudt. “Wauw ik was nog nooit zo ontspannen” is iets wat ik vaak te horen krijg nadat deze audio beluisterd werd!

Dag 7

We werken aan de flexibiliteit en mobiliteit (kracht + flexibiliteit) in deze rustig actieve flow met herhalende bewegingen die maar 20 min. in beslag neemt.

Wil jij dit ook?
Doe dan gratis mee met de challenge!

Ontdek hoe het
Equi-yoga concept jou kan helpen...

Voel je sterker

Werk aan je core stability en kracht. breng je lichaam in balans en ondersteun lichamelijke kwaaltjes zoals rugpijn.

Flexibeler en mobieler

Mobiliteit in de heupen is als ruiter zeer belangrijk. Ook flexibiliteitstraining helpt opgehoopte spanning weg te werken uit je lichaam!

Stress management & focus

Dankzij verschillende mindfulness technieken en ademhalingsoefeningen ervaar je meer innerlijke rust op spannende momenten en krijg je meer focus

Connectie paard-ruiter

Paardrijden is een teamsport. hoe meer connectie je ervaart met jezelf hoe meer connectie je zal hebben met je paard, hoe beter jouw ritten zullen verlopen!

Blessure preventie

Elke sporter heeft er nood aan: blessurepreventie. Voel je sterk en zelfzeker in je lichaam en verklein de kans op blessures!

Zowel in het zadel als in het dagdagelijkse leven

Ervaar de positieve effecten van yoga en mindfulness in en buiten het paardenleven.

Betere communicatie met je paard

Beter in het zadel zitten, mobieler, rustiger en meer in balans zijn wil ook zeggen dat je duidelijkere hulpen aan je paard kan geven tijdens het rijden, bye bye misverstanden! 

Lichamelijke pijn verzachten

Als ruiter heb je wel een slast van fysieke kwaaltjes tijdens of na het rijden. Dankzij yoga poses specifiek voor ruiters kan je kwaaltjes zoals rugpijn, enkel- of kniepijn verzachten.

Wil jij dit ook?
Doe dan mee met de GRATIS challenge!

Werk aan jezelf als ruiter om de connectie met je paard te verbeteren, happier in het zadel te zitten en samen betere resultaten te behalen.
Anytime, anywhere!