Start to Equi-yoga is het basis programma van Equi-yoga.
Dit is een online cursus met 6 videomodules en een werkboek dat je kan afprinten.

Wat is "start to Equi-yoga"?

Start to Equi-yoga is het basis programma van Equi-yoga. Dit is een online cursus met 6 videomodules, een werkboek dat je kan afprinten en  het programma bevat ook enkele real time yoga flows voor ruiters. In het programma wordt er een goede basis gevormd om nadien verder te kunnen met de online studio waar er maandelijks allerlei real time lessen aan worden toegevoegd. 

Dit programma gaat ook diep in op ademhaling en mindfulness en geeft specifieke tips en tricks hierrond voor op en naast je paard, op wedstrijd, etc…  zo zijn er ook meerdere check-in momenten en oefeningen, stable proof stretches voor op stal, pre-riding & post-riding yoga en nog VEEL MEER!

Be ready to be amazed want al mijn kennis zit in dit programma! 

It’s life changing voor jouw connectie met jezelf en je paard!

Modules "Start to Equi-yoga"

Yoga & mindfulness voor ruiters: wat en waarom?!

hierin gaan we dieper in op wat equi-yoga is en waarom het net zo goed voorje is als ruiter. Dit zorgt voor extra motivatie

Basishoudingen

Hierin bekijken we wat de beste yoga basishoudingen als ruiter zijn, pre-riding, post-riding, daily must do's

Zithouding versterken: core & balans

een module waar kort enkele tips en tricks rond zithouding worden gedeeld en en core en balans yogahoudingen die je zit helpen versterken! Hier zit ook een korte maar zeer effectieve core yoga flow in die specifiek op de spieren die je nodig hebt als ruiter werkt!

Ademhaling

Ademhaling is de bron van alles. Stress, energie, focus.... het is energie. En je paard voelt welke energie jij meerbrengt...

Mindfulness

Deze module zal niet alleen je rijden beïnvloeden maar ook de rest van je leven!

Real time yoga flows

Een langere en een kortere yoga video waarbij ik samen met jou aan de slag ga! We gaan samen energie opwekken, versterken, stretchen, ontspannen.... Namasté!

Wanneer is dit programma iets voor jou?

 • Je wil graag meer weten welke houdingen jou als ruiter (persoonlijk) kunnen helpen en hoe je deze best uitvoert?
 • je wil graag wat flexibeler worden
 • heb je wel eens last van “stramme” spieren tijdens of na het rijden? Fysieke klachten zoals pijn aan de rug, knieën, enkels, nek, etc…
 • Vind je dat je wel wat aan je kracht kan werken als ruiter om steviger in het zadel te zitten en beter onafhankelijke hulpen te geven aan je paard? 
 • balans in het zadel en “effortless” rijden is iets waar je aan wil werken?
 • heb je vaak last van stress op je paard? snel buiten adem in bepaalde situaties tijdens het rijden? voel je je chaotisch in je hoofd en mis je connectie met je paard op bepaalde momenten
 • je wil meer te weten komen over mindfulness en ademhalingstips en tricks die jij als ruiter specifiek kan toepassen?

Wat gaat dit programma jou leren?

 • alle info over de “wat, hoe en waarom” van yoga houdingen voor ruiters
 • alle kennis en makkelijk toepasbare tips rond mindfulness en ademhaling voor ruiters 
 • Meer flexibiliteit als ruiter wat zal lijden tot minder spierspanning in je lichaam, een betere houding, duidelijkere hulpen,…
 • stevig en zelfzeker in het zadel zitten
 • meer balans ervaren in het zadel, alsof het rijden “vanzelf” gaat en “geen moeite” kost
 • meer innerlijke rust, connectie met jezelf en met je paard dankzij mindfulness en ademhaling tips & tricks die toe te passen zijn op en naast je paard (en in het dagelijkse leven)

"Voor zowel wedstrijd- als recreatieruiter.
DE basis tool waar je als ruiter mee aan de slag moet om een betere rijervaring te creëren en stappen vooruit te zetten."

Je krijgt:

6 video modules met ... sub modules op een online leerplatform met persoonlijke login

toepasbare tips & tricks

Oefeningen

Werkboek dat je kan afprinten

Real time yoga video's die je op jouw eigen tempo kan volgen

Onbeperkt toegang

Wat maakt dit programma uniek?

Uniek

Het enige platform waar je alle diepgaande basiskennis rond yoga & mindfulness voor ruiters kan opdoen!

Expertise

Opgesteld door een ruiter met jarenlange ervaring in de paardensport die weet wat het leven op en naast je paard inhoudt.

Onbeperkt toegang

Start nu, kijk onbeperkt. Blijf onbeperkt bijleren.

"on the go"

Op wandelweekend met je paard? op wedstrijd? Op de stallen of vanuit de living; Volg dit programma op je eigen tempo vanop jouw plek naar keuze.

Wat brengt dit programma met zich mee?

 • Bakken kennis! Word een Equi-yoga pro! 
 • Meer lichaamsbewustwording en gewaarzijn.
 • Je vormt meer een TEAM met je paard en verkrijgt een betere band met je paard.
 • je versterkt je lichaam waar je het als ruiter moet vertsterken en maakt het flexibeler waar je flexibiliteit nodig hebt als ruiter.
 • meer balans in lichaam en geest
 • je paard beter begrijpen, meer geduld hebben en meer inzicht in de gedragingen van je paard
 • tijdens het rijden creëer je een betere communicatie dankzij de oefeningen in dit programma die erop gericht zijn om je lichaam zo te trainen dat je vanuit een onafhankelijke zit duidelijk en juiste hulpen kan geven aan je paard

FAQ

Most frequent questions and answers

De volledige cursus en real time yoga video’s zijn allemaal online te volgen, op jouw eigen tempo. Waar en wanneer jij wil. Je krijgt na aankoop toegang tot een online platform met persoonlijke login. Er is ook een app beschikbaar zodat je van overal met je gsm steeds verder kan leren of aan yoga kan doen.

De module met real time yoga video’s bevat een core flow van een dikke 10 min, een relaxerende stretchy sessie van ong. 30 min en een flow waarin alle kracht, core, balans en flexibiliteit gemixt wordt van ong. 40 min.

De video modules met alle info over yoga en mindfulness voor ruiters gaan van 15 min-40 min

YES! In de module mindfulness gaan we hier dieper op in. Dit is wat dit programma zo uniek maakt, niet enkele yoga maar de modules mindfulness en ademhaling zorgen ervoor dat je meer connectie kan vinden met jezelf en je paard!

SOWIESO! De yoga zal op zichzelf al een enorm effect hebben maar de modules mindfulness en ademhaling zijn zeker wat jij nodig hebt! Dat en een regelmatige yoga practice!

Nee. Ben je een complete beginner? Alles staat tot in de puntjes uitgelegd in het programma….

Ben je een verder gevorderde yogi? Ook geen probleem! Deze cursus is uniek en zal ervoor zorgen dat je alle do’s en don’ts over yoga voor ruiters te weten komt.