Wat leer je tijdens “yoga voor ruiters”?

Bij Equi-yoga draait het om yoga, mindfulness en ademhaling.

D.m.v de yoga flows en houdingen versterken we het lichaam daar waar een ruiter het specifiek nodig heeft en maken we bepaalde delen van het lichaam flexibeler daar waar het nodig is meer mobiliteit als ruiter te hebben om een juiste, onafhankelijke zithouding te verkrijgen en de juiste hulpen aan je paard te kunnen geven tijdens het rijden.

Ook wordt er gewerkt aan je ademhaling via ademhalingsoefeningen, krijg je meer lichaamsgewaarwording (zeer belangrijk als sporter! we zitten door het alledaagse leven tegenwoordig heel hard in ons hoofd en hebben vaak net veel connectie meer tussen body en mind!) en leer je om meer “mindful” met je paard om te gaan.
Een extra plus is dat je dit automatisch ook doortrekt naar alles in je dagelijkse leven en dus niet enkel je tijd bij de paarden.

Maar waarom is die flexibiliteit, kracht en ademhaling net zo belangrijk als ruiter?

flexibiliteit- lenigheid:

Soepelheid in je spieren en gewrichten zorgt ervoor dat je “vrij” mee kan bewegen met je paard zonder deze in zijn beweging te storen, doordat je relax en toch stabiel in het zadel kan zitten. Dit is wat rijden bij sommige ruiters eruit doet zien alsof het “geen moeite kost”
Betere flexibiliteit zal er ook voor zorgen dat je kan rijden zonder (of met minder) pijn, stijfheid of lichamelijke “lastjes” zoals spierpijn… zo kan jij nog meer van je rit genieten

 Spierkracht (en stabiliteit)

Stabiliteit in het zadel is enorm belangrijk!

Wanneer je “stabiel” en in “balans” in het zadel zit, zit je als gelijmd aan je paard!
Het wordt makkelijker om hulpen te geven waardoor de communicatie tussen paard en ruiter enorm verbeterd, boost je zelfvertrouwen terwijl je aan het rijden bent en het beschermt je ligamenten en gewrichten waardoor je minder kans hebt op blessures! (doordat je op een betere manier beweegt)

we werken binnen equi-yoga op stabiliteit en kracht via core en balanstraining!

Benieuwd hoe?

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Meer blogposts

Stay up to date, zet je op de nieuwsbrief!