Over Equi-yoga...

melissa about you cropped

Hi, welkom bij equi-yoga! Ik ben Melissa....

Voormalig professioneel jumping amazone, gecertificeerd functional movement & trainer!

Ik wil jou graag helpen om sterker, happier en met meer balans in het zadel te zitten!
Daarbovenop weet ik als ruiter wat de typische “klachten” zijn waarmee je kan rondlopen; pijn aan de knieën of enkels, pijn aan de (lage) rug waar vele ruiters en ikzelf ook mee te kampen heb, stijve spieren, last van stress… Maar we vergeten vooral ook de connectie met ons paard en onszelf. 
De communicatie tijdens het rijden.
Het TEAM gebeuren met je paard… en daar kan ik mee helpen!
D.m.v. unieke yoga & functional movement (fitness), specifiek voor ruiters, versterken we jou fysiek niet alleen maar gaan we ook werken aan je mobiliteit, flexibiliteit en spanning die je vasthoudt, eventuele stress. Dankzij ademhaling en mindfulness versterken we tegelijkertijd het mentale waardoor jij met meer balans en gemak in het zadel zal zitten!
Be an athlete; for you and your horse!

Hoe het Begon...

Paardrijden is me met de paplepel in de mond gegeven en dan ook niet meer uit m’n leven te denken.  Als kind groeide ik op op een pension/sportstal waar mijn ouders beiden jumping wedstrijden reden… Ik begon met de typische “shetlanders” die ervoor zorgden dan m’n liefde voor paardrijden al bijna afgelopen was voor ze begon 🙂 om Nadien toch de smaak te pakken te  krijgen…. op mijn 7de reed ik mijn eerste “oefenwedstrijd” mee en Vanaf mijn 9de levensjaar nam ik steeds meer deel aan wedstrijden… in die “scholieren jaren” haalde ik brons op het BK scholieren en we waren vertrokken… Na een drukke maar leuke juniors en young riders periode waar ik op heel wat leuke wedstrijden heb deelgenomen was het voor mij duidelijk dat dit mijn pad was en werd ik officieel full time jumpingruiter. Als wedstrijdruiter heb ik zelf mogen ondervinden wat een lange dagen het zijn, de grote verhuis van paarden en spullen, opwarmen en weer afkoelen, wachten.. wachten en nog eens wachten… stress die opspeelt bij je paard of bij jezelf, vermoeidheid, pijn in je lichaam… ik kan nog wel even doorgaan. 

Ik hielp al meer dan 50+ mensen

Gecertificeerd yoga teacher

functional movement ruiters

Gecertificeerd functional trainer

mindfulness voor ruiters

Mindfulness & breathwork

jumping amazone

Voormalig professioneel jumping amazone

ruiter flexibiliteit ruitertraining

Maar daar stopt het niet...

De band met je paard en de gedragingen van een paard, hoe wij hierop reageren en vice versa, interesseerden me enrom. Al was ik dat onderweg even wat kwijt.

Momenteel heeft het meer als voorheen mijn aandacht!

Tijdens mijn kinderjaren groeide ik dan ook op tussen mijn ouders die wedstrijdruiter waren, zag ik honderden dressuur en springlessen gegeven worden etc… maar had ik ook een opa die ervoor zorgde dat ik mijn “natuur” en dat van het paard niet uit het zicht verloor. Gevoel, een zijn met jezelf en je paard, weten waarom iets gebeurd… daar had hij het altijd over. En geduld… bakken geduld moest je hebben.

Ik leerde zonder zadel rijden, het paard laten steigeren zonder zadel op mijn commando, zonder hoofdstel rijden, springen zonder zadel, een zijn met de natuur…. ik leerde snel wat het was om je evenwicht op een paard te vinden.

 

Enkele jaren geleden kwam yoga in mijn leven. Ik zocht iets dat me zou helpen met de enorme rugpijn die ik steeds had en had daarbovenop vooral last van hyperventilatie. 

 

Onmiddellijk na mijn eerste yoga les had ik de smaak te pakken en ging ik meerdere keren per week…

Wat me opviel? Hoe meer progressie ik maakte als yogi, hoe beter ik me ook steeds in het zadel voelde. En die rugpijn waar ik jaren mee sukkelde? Die voelde ik steeds minder en minder...

Nadat ik bepaalde yoga oefeningen had uitgevoerd voelde ik me vaster en makkelijker in het zadel zitten.De rugpijn was verzacht EN ik voelde terug meer ademvrijheid in mijn borst.

Ik besloot zelf meer te experimenteren welke yoga houdingen voor mij als ruiter nu net zo een verschil maakten, volgde een intense jaaropleiding prana vinyasa yoga en dit was de start van iets moois.

Ik besloot me nog nog meer te verdiepen in hoe ik ruiters kan helpen naar een pijnvrij leven, sterker en zelfzeker in het zadel zitten en volgde een opleiding functional movement trainer.

 

Met Equi-yoga maak ik mijn unieke blend van mindfulness, yoga en functional movement zodat ik jou op een leuke en effectieve manier kan helpen!

Samengesteld door een ruiter, voor een ruiter!

 

Wil je graag 1:1 met me samenwerken? Ben je benieuwd hoe ik jou kan helpen?

hoe yoga en mindfulness kan helpen bij het rijden van een goede afstand voor jumpingruiters in hun parcours

Wat mijn klanten zelf ervaren:

Specialiteiten:

ruitertraining

Door een ruiter voor ruiters

fitness voor ruiters

Focus op goede, gecontroleerde uitvoering van de houdingen

Plezier in bewegen en aan jezelf werken

lichaamsbewustzijn en ademhaling voor ruiters

Meer lichaamsbewustzijn en connectie met jezelf en je ademhaling creëren

mentale en fysieke gezondheid als ruiter

Werken aan mentale EN fysieke gezondheid

"Bij Equi-yoga ervaar je geen harde typische fitness mentaliteit. Wel een aanpak waarop je op een uitdagende, leuke manier aan je fysieke en mentale gezondheid als ruiter werkt met de focus op gevoel & ademhaling."

Je kan met mij samenwerken d.m.v.

Online Cursussen

Equi-yoga @ home

Private training

In de pers...

Volg me op social media voor meer tips & tricks:

Wil jij graag met mijn hulp op je eigen tempo aan ruitertraining doen?

Dan is Equi-yoga @ home iets voor jou!

Neem contact op

Get to know Equi-yoga

Gratis video

Full body

Recovery stretch